personal coaching

Personal coaching: 4 belangrijke voordelen

Waarom zou je kiezen voor professionele begeleiding als je start met (kracht)training?
Kort gezegd: Omdat jij – met jouw specifieke noden en doelen – centraal staat. Omdat je maximaal resultaat wenst voor de inspanningen die je levert.

Iedereen kent talloze mensen die in een commerciële fitnessclub trainen, al jarenlang een maandelijks abonnement betalen en dit zonder enige vooruitgang. Training hoort een investering te zijn, geen kost.

Ons motto bij EnCORE coaching is ‘training op maat, focus op resultaat’. Maar wat betekent dit nu echt?

  1. Verantwoord en veilig bewegen

Een personal trainer beschikt over de benodigde kennis om de training af te stellen op jouw niveau, je de correcte trainingstechnieken aan te leren, je houding te corrigeren en een progressieve opbouw in te lassen. Tijdens de trainingssessies wordt er voortdurend bijgestuurd indien nodig.

  • Bewegen op maat

Krachttraining is een proces waarbij jouw lichaam adapteert aan specifieke trainingsprikkels in functie van je doelstellingen. Een personal coach stemt het trainingsprogramma af op jouw doelstelling, maar ook op lichamelijke eisen en noden zoals blessurehistoriek, mobiliteitsbeperkingen, houdingsafwijkingen en disbalansen. De selectie van oefeningen wordt geïndividualiseerd en tijdens de trainingen aangepast indien nodig.

Personal coaching in Lokeren
  • Maximale (tijds)efficiëntie

Er is een groot verschil tussen bewegen en doelgericht trainen. Trainen beperkt zich niet enkel tot het louter uitvoeren van oefeningen, maar omvat een doordachte aanpak op vlak van onder andere trainingsmethode, oefeningselectie, uitvoering, intensiteit en recuperatie. Kleine details maken grote verschillen.

Daarnaast omvat personal coaching meer dan training alleen. De begeleiding omvat advies op vlak van voeding, slaap- en stressmanagement. We spreken dus over een specialist in meerdere disciplines in één persoon. Op deze manier maximaliseer jij je tijds- en financiële investering.

  • Stok achter de deur

Een personal coach is niet enkel een trainer, maar ook een coach. Hij/zij vervult de rol van motivator en inspirator, maar ook de strenge hand die je uit je comfortzone trekt. Tevens is hij/zij een klankbord voor vragen omtrent gezondheid, voeding en beweging. Trainingsmomenten worden op voorhand vastgelegd en er worden tussentijdse evaluatiemomenten ingepland om uitstelgedrag tegen te gaan.

Wens jij de stap te zetten naar een gezondere, fittere versie van jezelf? Ons team van gecertifieerde personal coaches staat voor je klaar!

Wil je gezond afslanken?

Download onze gratis e-books

e-books vetverlies
Scroll naar boven