6 fitnesstrends 2016

1. Draagbare technologie

Tegenwoordig tref je fitnesstrackers (Strava, Fitnesspal, Mapmyrun), smart watches (Polar, Apple) en hartslagmeters aan bij de meeste sporters. Sporters willen controle hebben over hun eigen trainingsproces en zichzelf kunnen opvolgen. Train accurater. Weet wat je doet en of je effectief vooruit gaat.

Enkele nieuwe snufjes wil ik toch even in de kijker zetten:

  • “Slimme” sportbeha 

http://www.shape.com/lifestyle/workout-clothes-gear/workout-clothes-double-wearable-tech/slide/6

  • “Slimme” en verwarmde schoenzolen

http://www.shape.com/lifestyle/workout-clothes-gear/workout-clothes-double-wearable-tech/slide/7

2. Training met lichaamsgewicht

Bodyweight training is immens populair omwille van de minimale benodigdheden. Bovendien kan je het overal beoefenen en is het (bijna) kosteloos. Deze trend brengt je ‘back to basics’. Leer werken met je eigen gewicht als belasting.

3. High intensity intervaltraining

Training waarbij je korte intensieve intervallen gaat afwisselen met rustperiodes. Dit kan zowel uitgevoerd worden met krachtoefeningen als bv op de fiets of loopband. De grootste voordelen van HIIT zijn het principe van ‘afterburn’ en de korte duur va de trainingen, waardoor het zeer gemakkelijk in te plannen is.

Bij MOTUS combineren wij HIIT en training met lichaamsgewicht in één les. Op deze manier kan je thuis de les perfect herhalen. Kom gerust eens proberen.

4. Krachttraining

Met als doel niet enkel de opbouw van spieren, maar ook het verbranden van meer lichaamsvet, meer calorieën verbruiken en de gezondheid van de botten en spieren onderhouden, is krachttraining een essentieel onderdeel van ieder trainingsprogramma.

Krachttraining is een zeer algemeen begrip. Denk maar aan verschillende vormen zoals explosieve kracht, krachtuithouding en maximale kracht. Iedere sporter heeft een ander doel voor ogen.

5. Opgeleide en ervaren fitnesskenners

Het belang van (inter)nationaal erkende certificaten en diploma’s wordt belangrijker dan ooit. Onderscheid de professionals van de hobby-trainers.

6. Personal training

Als kennismaking met sport of om een nieuwe doelstelling te bereiken, blijft een personal trainer nog steeds de slimste manier om het maximale uit je fitnesservaring te halen.

ACSM_피트니스경향

Geef een reactie

Wil je gezond afslanken?

Download onze gratis e-books

e-books vetverlies
Scroll naar boven