Don’t wish for it, work for it

Eén van de meest nutteloze vragen die je als personal trainer kan stellen, is “Wat wil je?”. Iedereen heeft een waslijst met wensen, maar een wens vereist geen inspanning. De correcte vraag is “Waarvoor ben je bereid te werken?”. Wat is voor jou belangrijk genoeg om inspanning voor te leveren?

Vervolgens vraag je “Waarom ben je er tot nu toe dan niet in geslaagd?”, waarna mensen zich trachten in te dekken met allerhande excuses. Het enige correcte antwoord is “Omdat het tot nu toe voor mij geen prioriteit was.”.

“Ik heb geen tijd”…”Ik ben niet in staat gezond te eten”…
Niemand heeft tijd. Tijd maak je, als je het echt wilt tenminste.

Beste voorbeeld hiervan is de onderstaande situatie:

“Een man komt op intake gesprek omdat hij drastisch wilt afvallen op korte tijd. Ik schets een realistisch beeld en vermeld dat 3x trainen per week én een gezond voedingspatroon nodig zijn indien hij zijn doel wilt bereiken. Hij antwoordt door te vermelden dat hij hier geen tijd voor heeft.

Enkele maanden later is de man nog bijgekomen, waardoor hij morbide obesitas heeft en door zijn cardioloog wordt doorverwezen. Diezelfde man als eerder beseft nu het belang van beweging en gezonde voeding. Hij is op slag bereid om 3x per week te komen trainen. Dit gaat over diezelfde man die geen tijd had.”

excuse

Geef een reactie

Wil je gezond afslanken?

Download onze gratis e-books

e-books vetverlies
Scroll naar boven