Scheenbeenvliesontsteking

Behandeling

Nu je de blessure effectief hebt behandeld, is het van belang dat je het verschijnsel in de toekomst probeert te voorkomen.

1. Vervang regelmatig je sportschoenen

2. Wees je bewust van de lengte van je stappen
Race jij met enorme stappen door je hardlooproutine heen? Dat kun je beter heroverwegen. Als je kleinere, snellere stappen neemt, verkleint dit de impact op je scheenbeen aanzienlijk. Probeer te observeren of je je voeten wel neerplant recht onder de massa van je lichaam.

3. Een krachtiger onderlichaam
Het is belangrijk om de spieren in het onderbeen te versterken. Hierdoor zal de belastbaarheid verbeteren en loop je minder kans op blessures. Het zijn voornamelijk de diepe kuitspieren die getraind moeten worden. Deze spieren kleven tegen het bot aan en zijn vaak de oorzaak van de pijn. Er wordt excentrisch gewerkt en de spieren worden in de lengte opgewerkt.

4. Flexibiliteit verbeteren

Flexibiliteit van de totale achterste keten, zijnde alle spieren achteraan je benen, moet verbeterd worden via stretching. Tracht een verkorting van de kuiten tegen te gaan.

5. Stabilisatietraining

Als er een slechte stabiliteit in de enkel aanwezig is, dan is het zeer nuttig om deze te trainen. Hierdoor zullen de spieren in het onderbeen beter samenwerken en wordt de trekkracht op het scheenbeenvlies verminderd.

20140406-150144

Geef een reactie

Wil je gezond afslanken?

Download onze gratis e-books

e-books vetverlies
Scroll naar boven