Terugblik op FIBO 2016

FIBO, de internationaal toonaangevende beurs voor fitness, wellness en gezondheid die jaarlijks doorgaat in Keulen, was weer een lust voor het oog !!!

Het was een droomweekend voor iedere fitnessjunk en -professional. Hopend op enkele ontdekkingen en nieuwigheden, trok ik dit weekend naar Keulen uit naam van Encore coaching en Motus revalidatie en coaching.

Doel: functionele en efficiënte apparatuur ontdekken, uittesten en leren implementeren.

Het businessplatform FIBO EXPERT richt zich op de specifieke eisen van alle exposanten uit meerdere domeinen zoals trainingsapparatuur en sportvoeding.
Dit zijn voor mij persoonlijk de musthaves:

Trainingsmateriaal

Krachttraining

  • Powerblocks:

Vergeet de losse halters zoals je ze kent. Bespaar ruimte en kies voor het all-in-one concept. Een halterset die gemakkelijk verstelbaar is in gewicht.

(link: Powerblock)

 

  • Keiser functional trainer:

Voor vrije, multiplanaire bewegingen is dit toestel van Keiser voor mij ongeëvenaard. De mogelijkheid om de armen van het toestel te verstellen in hoogte zorgt voor maximale bewegingsvrijheid. Het toestel is aangepast om zowel gecontroleerd als explosief te presteren. Daarnaast neemt het amper plaats in beslag. Een aanrader voor functionele kracht- en core training.

(link: Functional trainer)

 

  • RMT clubs:

De club had ik reeds zien verschijnen in online video’s, maar voor dit weekend had ik er nog nooit effectief één in handen gehad. Dit product richt zich op bewegingen met rotatie en functionele krachttraining. Zeker een uitdaging qua lichaamscoördinatie !

(link: Club)

 

Cardiovasculaire training

  • Assault air bike:

Combineer boven- en onderlichaam met dit simpel, maar doeltreffend toestel. Waar een roeier enkel de trekbeweging integreert, spreek je hier zowel de rug en borst aan terwijl je daarnaast nog eens fietst. Op vlak van intensiteit kan je de weerstand bepalen via het programma, maar de weerstand neemt ook automatisch toe wanneer je versnelt.

De airbike is zowel in hoogte verstelbaar, als in zadelpositie tegenover het stuur (voor- of achterwaarts). Tenslotte (en dit vond ik helemaal geweldig) is de airbike NIET afhankelijk van stroom en kan deze dus overal geplaatst worden.

(Link: Assault bike)

 

  • Curve treadmill

Deze loopband wordt aangestuurd door je eigen beweging en bevat GEEN motor. Door de vorm van de loopband en de plaatsing van je voeten, bepaal je jouw eigen snelheid. De Woodway curve (http://www.woodway.com/products/curve-xl) is een voorbeeld van een dergelijke loopband.

OP FIBO heb ik onder andere de versie van Technogym kunnen uittesten en het is even wennen. Het principe vraagt een grotere doorhaal/achterwaartse trekbeweging, waardoor je automatisch iets meer nadruk legt op hamstrings en zitvlak.

Zelf verkies ik de variant die men gebruikt bij Functional Patterns, omdat deze nog simplistischer is qua model.

(Link: Curve)

FIT_2016

 

Geef een reactie

Wil je gezond afslanken?

Download onze gratis e-books

e-books vetverlies
Scroll naar boven