Waarom personal training volgen?

Je wil starten met krachttraining maar je hebt geen idee hoe?
Je wil een deel van jouw lichaam verstevigen om pijn of klachten tegen te gaan?
Je bent niet 100% tevreden met jouw lichaam en wil efficiënt werken naar uiterlijk resultaat?
Je wil blessurepreventief of sportspecifiek trainen, maar je hebt schrik om iets fout te doen?
Dan is personal training voor jou !
Personal training
Waarom zou jij je laten begeleiden door een gediplomeerd personal trainer als je start met (kracht)training?
  • Voorkom foutieve bewegingspatronen. Het afleren van slechte gewoontes is veel moeilijker dan het correct aanleren in de eerste plaats. Krachttraining is een leerproces waarbij jouw lichaam zich adapteert aan de trainingsprikkels.
  • Je bent gewichten aan het tillen en hier hangen risico’s aan vast. De kans is groot dat je als gevolg van het tillen met een slechte techniek op termijn blessures oploopt. Een personal trainer leert je jouw trainingstechniek en houding verzorgen en last in progressieve opbouw in doorheen de weken.
  • Ieder trainingsprogramma afgestemd op het lichaam (disbalansen, houdingsafwijkingen, zwakte,…) van de sporter. Een foutieve oefenselectie kan nefast zijn voor jouw lichaam en huidige disbalansen verder in de hand werken. Daarnaast heeft iedereen een andere achtergrond, een verschillend startpunt of niveau en andere doelstellingen.Een oefening die werkt voor mij, is daarom niet geschikt voor iemand anders. Jouw trainer heeft de vereiste kennis en ervaring om jouw trainingsschema verantwoord op te bouwen op aan te passen waar nodig.
  • Je kan oefeningen uitvoeren en je kan oefeningen efficiënt uitvoeren. Trainen beperkt zich niet enkel tot het louter uitvoeren van oefening, maar bestaat uit verschillende trainingsvariabelen zoals volgorde, rust, tempo, aantal herhalingen. Kleine details maken grote verschillen.
  • Je investeert tijd en geld door te trainen met een personal trainer. Dit is meteen een stok achter de deur voor wanneer een gebrek aan motivatie je parten speelt. Jouw trainingen worden op voorhand vastgelegd en je wordt tussen geëvalueerd om uitstelgedrag te voorkomen. Zorg er dan meteen voor dat dit een waardevolle investering is. Kies voor resultaat.

Personal trainer

Iedereen kent talloze mensen die in een commerciële fitnessclub trainen en al jarenlang een maandelijks abonnement van enkele euro’s betalen, maar toch geen enkele vooruitgang boeken. Je betaalt maandelijks geen al te groot bedrag, maar als je al die maandelijkse bedragen optelt, is dit veel verkwist geld. Doe het van de eerste keer goed. Dit bespaart je op lange termijn moeite, geld en frustraties.

Training hoort een investering te zijn, geen kost. Leer correct en efficiënt bewegen. Boek resultaat.

De titel en het beroep ‘personal trainer’ zijn niet beschermd en de drempel om training te geven onder deze noemer is zeer klein. Succesvolle trainingsprogramma’s uitwerken en geven vereist zowel kennis als ervaring. Deze kennis strekt zich uit van functionele anatomie tot onderbouwde oefeningselectie en periodisering.

Heeft jouw trainer de nodige achtergrond? “If you think it’s expensive to hire a professional, wait until you hire an amateur.”

Meer info: info@encorecoaching.be

NASM personal trainer
– EnCORE Coaching – personal trainer Waasland –

Geef een reactie

Wil je gezond afslanken?

Download onze gratis e-books

e-books vetverlies
Scroll naar boven